Veel gemeentes besteden extra geld dat bedoeld is om dakloosheid te bestrijden niet aan permanente huisvesting en financiële bestaanszekerheid voor daklozen. Hierdoor staan de belangrijkste pijlers van het Nationaal Actieplan Dakloosheid al op de tocht.

Ashley, een voormalig dakloze die heeft meegewerkt aan het actieplan, is hier boos over. Het Rijk heeft jaarlijks 65 miljoen euro toegewezen om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland in 2030 een dak boven zijn hoofd heeft dankzij het actieplan. Stichting Het Vergeten Kind vreest echter dat het actieplan niet van de grond komt, na onderzoek naar dakloosheid onder jongeren en de uitvoering van het plan.

Slechts 29% van de 73 ondervraagde gemeentes wil het beschikbare geld besteden aan permanente woningen voor daklozen, terwijl 33% wil investeren in financiële bestaanszekerheid. Ashley en de stichting pleiten voor een grotere rol van de landelijke overheid om ervoor te zorgen dat het geld op de juiste manier wordt gebruikt om dakloosheid aan te pakken.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Miljoenen voor actieplan dakloosheid dreigen niet juist te worden uitgegeven: ‘Schandalig’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Voor meer berichten over de activiteiten van onze Achterban kan je hier verder kijken !

Lees over de acties die we voeren om dakloosheid tegen te gaan!

Bij de foto: Ashley