Foto: Kansfonds.

Eind maart promoveerde Sandra Schel, onderzoeker bij het lectoraat Wonen en Welzijn, op de vraag: wat hebben mensen die sociaaleconomisch op achterstand staan nodig om hun leefomstandigheden te verbeteren?

Zij deed hiervoor onderzoek naar veranderingen in de situatie van dakloze mensen, vijfenhalf jaar nadat zij zich voor het eerst meldden bij de maatschappelijke opvang. “Als je na vijfenhalf jaar wel een huis hebt maar nog steeds onvoldoende geld voor basisbehoeften, schulden hebt en depressief bent, dan sta je eigenlijk nog steeds buiten spel.”

Dak- en thuisloosheid is een groeiend en steeds structureler probleem. Gemeente Utrecht bijvoorbeeld ziet een toename van de druk op de maatschappelijke opvang, thuislozen die in de auto slapen en zelfs dakloze kinderen, en riep onlangs ‘code rood’ uit. Sandra Schel: “Mijn promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen en natuurlijk ons eigen ETHOS telonderzoek laten onder meer zien dat wel of niet dakloos raken een kwestie van pech of geluk kan zijn. “

Lees het volledige artikel op de website van hu.nl: 

Promotieonderzoek Sandra Schel: “Dakloosheid steeds vaker een kwestie van pech of geluk"

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!