Foto: Kansfonds.

De gemeente Den Haag gaat het aantal dak- en thuislozen in de stad onderzoeken. Op dit moment is het onduidelijk hoeveel mensen geen verblijfplaats hebben. Door middel van een speciale telling hoopt de gemeente beter zicht te krijgen op dakloosheid.

Het is voor de gemeente moeilijk om inzichtelijk te krijgen hoeveel mensen dak- of thuisloos zijn. Op dit moment wordt nog gebruikgemaakt van tellingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), maar hier klinkt veel kritiek op. Zo maakt het CBS op basis van tellingen bij daklozenopvang een schatting. Deze cijfers vallen vaak laag uit, want niet iedereen meldt zich bij een opvang.

Daarom begint de gemeente volgend jaar met een speciale telling, de ETHOS-methode. Het systeem is opgezet door de Hogeschool Utrecht en het Kansenfonds en baseert zich op Europese richtlijnen. Hierbij wordt een vragenlijst onder verschillende betrokken groepen uitgezet. ‘Naast gemeentelijke diensten en de maatschappelijke opvangorganisaties doen bijvoorbeeld ook inloophuizen, ervaringsdeskundigen en ziekenhuizen mee, zodat ook minder zichtbare groepen geteld worden’, schrijft het Kansfonds op de eigen website.

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

Gemeente gaat dak- en thuislozen beter in kaart brengen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!