De grote groep dakloze jongeren moet beschikking krijgen over een noodnummer, bepleit campagneproducent Semme Roest.
Ondanks dat er veel hulpinstanties zijn, blijven kwetsbare jongeren kampen met dakloosheid. Een nieuwe methode om dak- en thuisloosheid te meten liet in november zien dat het probleem nog groter is dan gedacht.
In de zogeheten Ethos-telling worden volgens initiatiefnemer Kansfonds mensen meegenomen die vroeger over het hoofd werden gezien. Veertig procent van de dak- en thuislozen blijken jongeren te zijn. Dit is verontrustend gezien de verstrekkende gevolgen voor hun ontwikkeling. Vaak wordt aangenomen dat jongeren vanaf hun achttiende zelfredzaam zijn, maar velen missen een sociaal vangnet. Dit leidt tot verergerde problemen wanneer zij zelfstandig moeten leven. Vaak worden ze voor hulp van het kastje naar de muur gestuurd. Om hoeveel mensen het precies gaat, moet blijken uit een nieuwe Ethos-telling die voor oktober gepland staat.
Het CBS gaat uit van 30.600 mensen tussen de 18 en 65 jaar, de Amsterdamse sociale organisatie Regenboog Groep gaat alleen al in de hoofdstad uit van 17.000 mensen.
Lees het volledige artikel verder op de website van Trouw.nl:
Opinie: Geef dak- en thuisloze jongeren een 0800-noodnummer
Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!
Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!
Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!
Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!
Voor meer berichten over de activiteiten van onze Achterban kan je hier verder kijken !
Lees over de acties die we voeren om dakloosheid tegen te gaan!